Ett varv runt sjön

Ikväll blev det en promenad med Carina, både mysigt att umågs och skönt att röra på sig. Måndagen är avklarad och snart är det helg igen. Nu blir det en stund i soffan med fångarna på fortet.

Hur har eran dag varit?






Smile like you mean it

Idag tog jag med mig The Killers och gav mig ut på ett litet löparpass. Sist blev det mer intervaller men denna gång hade jag lite mera ork så jag sprang mer. Lyckades kapa 5 min på tiden så det känns bra. När jag kom hem körde jag lite ben, utfall, benböj, tåhävningar och några balansövningar. Gissa vem som kommer ha träningsvärk i ben och rumpa i morgon. Men träningsvärk är bra värk så det tar jag gärna.

 
 

 

 


M is for Music

Slog på MTV och såg att de faktiskt körde musik. Sådär som när jag var mindre och det var vad MTV gjorde, jag kunde sitta i flera timmar och lyssna och titta. Nu är det mest serier som går och visst jag gillar The Hills och The City men tycker det har gått lite till överdrift med allt de visar. Här kommer två låtar, en gammal och en ny där det är två rätt olika artister som kör samarbete och båda är riktigt bra.

Nån fler än jag som tycker att det spelas för lite musik på MTV?






mina tankar är så klara nu, alla frågetecken slätas ut..

Efter att ha tagit en promenad, druckit några glas vatten och ätit kände jag mig mycket piggare. Medan energin var på topp passade jag på att gå iväg till Ego för att köra lite styrketräning. Nu är jag hemma igen och mycket nöjd. Armar och axlar har fått sig en omgång så nu ska jag hoppa in i duschen medan jag fortfarande kan få armarna ovanför huvudet.



 
Prolla m banan och frysta hallon, smaskens efter träning.

Me Like

Behöver jag säga att jag älskar min diskmaskin!?

Före:



Efter:


Borta, nästan som trolleri

Nu ska jag ta mig ut på en promenad, blir nog toppen med lite frisk luft.

Varning för gnäll!

Idag har jag fortfarande ont i huvudet.
Jag börjar få ont i halsen.
Skulle precis betala räkningarna, hade lagt in allt och slog på den lilla dosan och då är den lilla skärmen man läser siffrorna på helt väck. Fanns inte en chans i världen att jag skulle kunna läsa vad som stod. Nu får jag knata in till banken på måndag istället. Irriterande.
Smilla sitter och river papper i sin bur ett av de mest störande ljud jag vet.
Jag är trött och less.

Men det är lördag, det är helg så jag ska försöka rycka upp mig och få en bra dag iaf!

Har ni nåt roligt att berätta så tell me!!




Vart jag går i skogar berg och dalar.

Är man gammal när man sitter på bussen sådär lite senare på kvällen och tyckar att alla ungdommar ser ut som ligister och tycker att det är lite läskigt!?
Jag har varit ute hos mamma och pappa ikväll. Vi har ätit kräftor, ost och kex, druckit vin och fikat. En mycket mysig kväll helt enkelt. Nu blir det lite vila i soffan innan det är dags att sova. Drar nog igång en dvd-box.



jag har förlorat dagar och ett hopplöst år, jag har trampat upp stigar där gränserna går

Denna vecka har det blivit dåligt med träning och det gillas inte, ett endaste styrkepass! Jag har haft alldeles för mycket huvudvärk. I går var jag riktigt dålig och fick gå hem från jobbet. När det är spänningshuvudvärk går det att röra lite på sig men när det är migrän går inte det, minsta lilla pulshöjning är ett helvete. Nu är det bättre men inte bra så ikväll blir det en tidig kväll, eller ikväll också för jag har lagt mig tidigt hela denna vecka. Jag håller tummarna för att det är bättre i helgen så jag kan köra några pass då.



Big, bigger, the biggest

Denna vecka började en ny säsong av Biggest Loser och jag älskar verkligen det programmet. Jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag gillar det så mycket. Kanske är det för att de får mig att känna mig smal, haha. Nej det är för att det är roligt att se deras kamp, både den fysiska och psykiska. Att jag i vissa situationer kan känna igen mig då jag är en sådan person som äter dåligt när jag mår dåligt. Det är inte alltid så lätt att bara äta mindre och träna mer som ekvationen säger utan att det även krävs att jobba med psyket. Sen är det roligt att se slutresultaten, det är ju galet mycket de går ner i vikt.

Ikväll börjar även ett nytt program Losing it with Jillian där hon ska hjälpa familjer att förändra sitt liv och det måste jag se. Så ikväll blir det Biggest Loser kl 19 och Losing it with Jillian kl 20 och båda programmen går på kanal 5.

Som den nörd jag är ser jag självklart fram emot svenska Biggest Loser som kommer sändas i höst på tv 4.


Du förlorade ditt krig, du står ensam kvar..

I morgon är det äntligen dags för lön igen. Jag har funderat lite över det där med pengar. Hur jag ska få dem att räcka till, hela månaden. Det är som om de bränner till så fort de kommer in på kontot. Varje månad tänker jag att nu ska jag inte handla så mycket och så går det en till två veckor och så har jag bara pengar till det nödvändiga kvar. Uppenbarligen klarar jag mig utan att handla för det är ju inget jag gör de där andra veckorna när pengarna är slut. Får se vad det är som är så viktigt att jag bara inte kan låta bli denna månad.




home sweet home

Nu när jag slutat fundera på vart den hade tagit vägen låg den innanför dörren när jag kom hem idag. IKEA katalogen! Och Mio men den är inte riktigt lika efterlängtad. Så efter att jag duschat blir det till att böjra bläddra och kolla in vad de har för roliga, praktiska och fina saker i år.




Vissa klarar allt!

Ibland kan det vara bra att tänka på att vara tacksam för hur bra man har det.



Dagens träningspass, ett arbetspass

Idag har jag varit ute hos mamma och pappa och jobbat lite. Jag har fixat med gräset i alla dess former, först kördes trimmern och sen kom lien fram och till sist gräsklipparen. Lien är underskattad känner jag, det var mycket lättare och bättra att använda den än trimmern i det långa gräset. Självklart fick jag middag innan jag åkte hem.










To Conquer Your Fear

Jag är rädd för lite olika saker. Åska, ormar, mörker, att mina nära och kära ska dö, när folk kör alldeles för fort i bilen. Tidigare var jag även rädd för att göra saker själv. Åka bort själv, gå ut och äta själv. Jag vet egentligen inte vad jag var så rädd för, eller det var väl både för ensamheten och för att jag inte trodde att jag skulle klara mig själv. Nu är jag inte alls rädd för det. Jag vet att jag klarar det och att jag dessutom tycker att det är rätt skönt. Att åka till Sthlm ensam i sommar var bland det bästa jag gjort. Jag är rädd för en sak till och det är nog det jag är mest rädd för. Att jag ska bli gammal och bitter och ångra det jag inte vågat göra sedan när det väl är för sent. Det är den rädslan som driver mig till att göra sådant jag är osäker på om jag kan vill och vågar, det är den rädslan som driver mig ur min trygghetszon och som gör mig till en starkare människa.







Även om ett sekel går så ska jag alltid vänta på vår tur..

Tvättat, diskat, dammsugit, dammtorkat, plockat och torkat golv. Vad skönt det är när det är rent och fint igen. Ikväll blir det bara till att sitta i soffan och se på tv och eventuellt smaska på det marknadsgodiset jag köpte på Selånger igår. Jag har redan ätit en del av det, gott som bara den. Är det lördag så är det.

Eftersom jag även bytte sängkläder idag kommer jag nog sova som en prinsessa i natt!


Jag är stark!

Om jag ser tillbaka på hur mitt liv såg ut för några månader sedan går det knappt att jämföra med hur det är idag.

DÅ: Huvudvärk varje dag, sov ingenting, var vansinningt trött både i kroppen, hjärnan och i själen. Jag orkade inte ens städa och tvätta. Ett under att jag tog mig upp ur sängen varje dag. Ska jag vara ärlig så kommer jag inte ens ihåg allt som inte funkade. Jag var super noga med vad andra tyckte om mig och jag vände ut och in på mig själv för att alla andra skulle vara nöjd oavsett hur jag mådde av det. Utmattning som ledde till depression. Alla som varit med och mött den berömda väggen vet vad jag menar.

NU: Jag har nästan aldrig huvudvärk, okej jag sover fortfarande inte bra men det tror jag är på rätt väg. Jag orkar träna, vara ute och gå och umgås med mina fina vänner. Jag är mycket lugnare och känner en helt annan trygghet. Nu är jag nöjd med mig själv som jag är och vågar och kan stå på mig när jag tycker att nåt är fel. Jag tror på mig själv och vet att jag klarar mycket.

Ni kan inte ana hur skönt det känns!! Den första september börjar jag jobba heltid igen och jag är helt säker på att det kommer gå jättebra. Naturligtvis kommer jag alltid att behöva vara försiktig för har man varit riktigt utmattad är kroppen mer sårbar men jag ska aldrig mer dit igen.


T.G.I.F

Nu är det fredag, veckans bästa dag!
Första jobbveckan är avklarad och det har gått rätt fort. Efter att ha gymmat och käkat middag är det nu dags att hoppa in i duschen för att sedan gå iväg igen. Carina och jag ska ta en promenad till Selångermarknad och titta lite på vad som finns där. Jag brukar alltid köpa dessertostar för det är så vansinnigt gott men nu är det inte mycket kvar av lönen och det blir inte ost för de sista slanarna.


Kör i vind

Marie - Soffan 4 - 0

Statistiken ser rätt bra ut! Jag vann även över den chokladboll som låg och ropade på mig. Efter jobbet var jag och Carina på 1891 och åt middag. Det blev en jättegod räksallad och som sagt ingen chokladboll. Istället svirade vi om och tog en promenad runt Sidsjön.

Nu är jag helt slut och ska ta och lägga mig och sova.


It Takes A Fool To Remain Sane

Jo men då har jag varit iväg och styrketränat igen då! Jag körde lite rygg, armar och mage. Nu är det bara att hoppas att förkylningen jag kände av igår kväll och i morse håller sig på mattan. Jag har jobbat, tränat, lagat mat, ätit, gjort fint till Smilla, plockat undan disken och duschat så nu blir det soffan med tv och dator resten av kvällen. Det är jag värd nu!

Hur ser eran kväll ut?


Den här stan gör mig galen ikväll

Marie - Soffan 2 - 0

Idag blev det en promenad efter att jag stökat klart och det kändes ordentligt i benen sedan igår kan jag lova. Det är ju så mycket skönare att sätta sig i soffan sedan när man gjort sig förtjänt av det. Tror jag ska ta och packa träningsväskan sedan ikväll så kan jag köra lite styrketräning direkt efter jobbet i morgon. Eller jag gör det redan nu så är det gjort!


Jo men snart är det helg..

Då var dag två efter semestern avklarad. Idag är jag helt slut! Nu är det lite hemmafix som står på tur. Jag har dragit igång en tvättamaskin så nu är det bara att ta tag i resten. Tänk vad bra det skulle vara om det fanns ställen där man kunde tanka energi! Iofs vissa saker och vänner ger en energi men tänk att bara kunna koppla upp sig ladda en halvtimme kanske för att sedan kunna köra på några veckor.





Smilla har då inte slut på energi :)

Marie - Soffan 1 - 0

SÅ!

Då var det dags att ta tag i semesterkilona. Jag har efter att ha både ätit gott och druckit gott under semestern lyckats lägga på mig de kilona jag jag gick ner innan så nu när jobbet drog igång igen idag var det bara att köra igång. Inga ursäkter! Eller jag provade.. det har ju varit en jobbig dag idag, jag känner av huvudvärken fortfarande, har tagit rätt mycket huvudvärkstabletter.. osv MEN Jag VANN mot all ursäkter och drog på mig joggingkläder och skor och drog iväg. Det blev inte jättelångt och jag sprang inte hela vägen men det blev ett rätt bra intervallpass och Johansson är nöjd med sig själv!




Nu går sista visan..

Efter att ha haft fyra underbara semester veckor är det nu dags att börja jobba igen. Jag hade lätt kunnat vara ledig två veckor till men det är är bara att bita på det sura äpplet som en kollega brukar säga. Får se om jag kan skicka Smilla istället, det kanske kan funka. Det blir iaf sushi lunch med Madde imorgon så det är nåt att se fram emot. Men det blir väl som vanligt att efter några dagar är det rutin igen och då flyter det på.



Torsdag 12 augusti

Vet inte vad det är med huvudet nu men den här veckan har varit besvärlig. Nu har jag iaf varit ute på en timmes promenad och det var jätteskönt med lite frisk luft, sol och rörelse. Skojade även till det att skura i duschen innan jag hoppade in där. Någon som har nåt supertips att få rent kakel och klinkers från kalk och annat som så fint satt sig?


11 augusti 2010

Den här sista veckan av semestern blev ju inte dirket som jag tänkt mig. Jag har varit liggandes flera dagar men nu tror jag att huvudvärken börjar ge sig av. Det är inte riktigt bra än men nu är jag uppe på benen och orkar göra lite saker så det är toppen. Ikväll kommer Malin hit på lite mat och det var inte igår. Tiden bara rinner iväg och man hinner inte ens med hälften av vad man tänkt. Antar att det är fler som känner igen sig! Men ikväll är det i alla fall dax för en liten tjejkväll.


Tänk att snart är det för kallt att sitta på balkonen och mysa också!

 

 

 


I natt gick jorden under

Idag har jag huvudvärk. Just nu är det ganska okej men känner att jag måste lägga mig ner snart igen. Det här är första dagen på hela semestern som jag har legat. Min huvudvärk har alltså lugnat sig ordentligt. Jag är väldigt tacksam för det. Nu ett tag har jag drömt så mycket mardrömmar, jag vaknar minst en gång per natt helt anfått och svettig. I natt drömde jag att jorden gick under och vilka dramatiska scener jag fick till. Sedan drömde jag att jag tappade bort Smilla på ett hotell och även det var lite dramatiskt. Kan inte förstå var alla drömmarna kommer ifrån.

Någon fler som ofta drömmer mardrömmar?



Smilla känner iaf lugnet hon.

You know she´s a little bit dangerous

Måste säga att Roxette var riktigt bra. Vi hade sittplatser och satt dock lite väl långt bort så man tappade lite av den där känslan man får annars på konserter. Visst det hörs att Marie inte sjunger som tidigare men bara det att hon klarar av att stå på scenen igen gör det bara större. Så himla bra!










Dressed For Success

Då är det snart dags att bege sig ner på stan. Klockan åtta börjar the baseballs att spela och efter dem är det Roxettes tur. Jag sitter här i soffan och undrar vad jag ska ha på mig. Just nu är det inte så kallt men det lär bli annat innan kvällen är slut. Har ingen lust att bylsa på mig en massa men samtidigt så vill jag inte frysa heller. Tror jag tar ett glas vin och funderar lite helt enkelt.




Dags att flyga drake

För länge sedan köpte jag boken flyga drake men den har legat oläst sedan dess. Nu när jag var hos Linda så visade det sig att det var en av hennes absoluta favorit böcker och då kände jag att det var dags för mig att också ta tag i att läsa den.

Så nu blir det lite läsning och några chokladbitar innan det är dags att hoppa in i duschen och göra sig klar för kvällen.

Någon som läst boken?






Listen to your heart!

Det var länge sedan biljetterna köptes men ikväll är det dags. Okej, det är inte Kent som spelar och hade jag inte blivit så frälst och att det varit så magiskt när jag såg dem tidigare i sommar hade jag nog inte ens tänkt tanken på att jämföra dem. Eller inte jämföra för de är ju inte jämförbara men ni kanske fattar.

Ikväll är det Roxette som står för musiken och det ska bli riktigt roligt. Det här kommer bli nostalgi på högsta nivå och jag är rätt säker på att det kommer bli mycket bättre än jag ens kan tänka. Hoppas det blir bra drag och att Sundsvallpubliken inte är lika torr som de ibland kan vara.



Förmiddagsmys

Bland det bästa på morgonen/förmiddagen är när jag får mitt älskade kaffe. Nu hör jag från köket att det snart är klart. Under vissa perioder känns det som om jag inte kan klara mig utan kaffe medan det ibland går flera dagar mellan kopparna. Nu är det ett viktigt inslag i min dag!

Någon som också dricker mycket kaffe är Linda och nu är det klart att hon kommer upp till återträffen i höst. Förstå vad roligt! Jag längtar redan.



 


Balkongmys

Vi hade en jättemysig kväll här på balkongen. Och det blev som väntat mycket att prata om. Vi har ju båda varit iväg på semester så det vare en del att gå igenom. Sen försökte vi komma på vem det var jag såg på Lilla Torg i Malmö. En rätt kraftig man i träningsoverall som jag ser framför mig intervjuvar gäster i en korridor innan de går iväg till själva programmet. Förmodligen pratar han skånska eller så bryter han på danska eller tyska. Ja som ni kanske kan förstå var det lite svårt att komma fram till vem det var. Om någon känner att de vet precis vem jag menar så hojta!
Tack för ikväll fina Madde!!




Lyxmassage

På måndag är det äntligen dags att få massage igen. Det bästa är att denna gång är det gratis! Jag hade turen och vann en kunglig massage när Kicki, min fina massörska lottade ut den i samband med det kungliga bröllopet. 90 minuters massage och en chokladask har jag att se fram emot. Kicki är inte bara min massörska utan och en fin vän så därför blir det extra roligt att gå dit för nu lär vi har lite att surra om efter all semester.

Jag behöver inte säga att jag längtar va!?








Alla bilder är snodda rakt av från Kicki. Var även tvungen att sno två bilder på hennes fina hundar Alvin och Oliver.


Ikväll blir det bubbel

Om några timmar kommer Madde hit. Det lär bli balkonghäng med lite gott att äta och lite gott att dricka. Har inte träffat Madde på hela semestern så nu är det hög tid för det.

Vad ska ni hitta på ikväll?




Prinsar och Prinsessor

Inte blev det någon morgonpromenad för johansson. Jag sov som en kratta i natt så när klockan ringde var jag helt färdig. Efter semestern och innan jag börjar jobba heltid igen så måste jag försöka få någon ordning på det här för annars kommer det inte att gå.

När jag var hos Linda hade Ella ritat så fina teckningar till mig och igår köpte jag en ram och ramade in en av dem. Det är en sån bild som jag blir jätteglad av att se.

Ulla-Bella kan hon! Bildkavalkad på prinsarna och prinsessorna.








Håna oss Vi rör oss Ni står still

Sitter och ser lite på Extrema samlare och nu känns det helt plötsligt inte så stökigt här hemma! Däremot mår jag nu lite lätt illa. En människa samlar på gammal mat och vägrar släng den. Hur kan man bli sådär!?

Nu är det nog dags att försöka sova snart för jag har bokat upp mig på en morgonprommis med AnneLie kl nio så då måste jag vara uppe och redo. Det ska bli riktigt skönt att komma ut röra på sig. Måste bara tillägga att jag faktiskt tog en promenad idag oxå.


"Just do it"

Kan hända att den här tröttheten beror på att jag på senaste tiden ätit dåligt och tränat lite. Snacka om att jag tagit semester. God mat och vin har varit ett stående inslag i semester dieten. Det innebär att jag förmodligen skulle bli piggare om jag gick ut och gick en sväng istället för att boka upp soffan hela dagen.

Snart är det dax för lunch men sen får nog den här fröken resa sig ur soffan och ta en promenad.

Sen undrar jag om det bara är jag som tycker att reklamen för Ensam mamma söker är superfånig?

Appropå reklam, här kommer en riktigt bra låt som Canon kör i sin.




Idag vilar jag.

I dag skiner solen och det är säkert jättevarmt och skönt ut men jag kommer tillbringa dagen inne i soffan. Funderar lite på hur det kommer sig att jag är såhär trött, eller trött och trött jag känner mig helt slut. Jag har inte fått till det där med sömnen än men tycker inte att jag brurkar må såhär. Nu har jag börjat drömma så mycket mardrömmar och jag tror jag blir tröttare av det. Men jag vilar idag då är det säkert fint tills i morgon. Nu blir det iaf kaffe!




Lill lördag..

Nu har mamma och pappa varit här och ätit middag. Det är så tacksamt att bjuda dem för de blir så glada för allt de får. Mamma tycker jag är så duktig på att laga mat. Jag som inte lagade mat en enda gång hemma, fröken bortskämd. Men det har tydligen tagit sig.


 
Mina älskade föräldrar!

Kalder på dig

Inte nog med att skånskan bet sig fast i huvudet. Det gjorde även denna låt som då är på danska. Nu vet inte jag om den är mer poppis i södra sverige än här uppe för jag lyssnar så sällan på radio men kan inte tänka mig att den spelas lika frekvent här. Den kommer alltid att förknippas med min härliga vecka i Malmö. Det verkar dock som om Rasmus Seebach gjort ett rätt bra album, synd att min danska är sådär.

Vann den här? Som Ella skulle ha sagt :)



Himlen runt hörnet

Det är något i mig som bara älskar att fota himlen. Mot solen, en solnedgång, klar himmel, en regnbåge eller som här moln och massa olika färger. Det som inte lockar är dagar som denna då det är jämngrått på hela himlen och regnet öser ner.

Nu ska jag ta och bege mig ut i regnvädret för att ta mig till affären. Jag har bjudit hit mamma och pappa på middag ikväll och det kanske vore fint om de får nåt till köttet jag förberett. Det är nog enda nackdelen att bo här, långt till närmaste affär och även om jag inte handlar mycket så hinner det bli rätt tugnt innan jag kommer hem.










Kanske lite saknad

Tänk att jag var borta lite drygt en vecka och Smilla var inte ett dugg sur på mig när jag kom hem. Det har aldrig hänt tidigare. Hon kom springande och mötte mig i hallen och sen vek hon inte från min sida. Lillhjärtat ♥


då ska jag bara få bort skånskan ur hjärnan..

Efter Sthlm var det dags att hoppa på tåget till Malmö. När jag åkte och visste att jag hade fem nätter hos Linda m familj kändes det jättelänge men oj så fort tiden gick. Vi var in till stan, tog med barnen på lekland, kollade på djur på folketspark, promenerade, drack vin, åt god mat, familjemiddag, var ute och busade och bara umgicks. Jag hade det så galet bra där nere i Malmö med Linda att jag hade lätt kunnat stanna några dagar till. Med vissa vänner är allt så enkelt. Jag och Linda har känt varandra sedan vi gick i första klass så det närmar sig 30 år!

Tror att Friday´s på lilla torg i Malmö har de godaste Mojitos som går att beställa. Det blev dåligt med fotande under resan men några fick jag till iaf.







 


stockholm i mitt hjärta..

Efter att ha haft en helt fantastiskt bra semestervecka är jag nu hemma igen. Stockholm bestod av Skansen, en helt underbar dag med familjerna Lindblom/Unander och Nilssons. Vädret var strålande och det var så mysigt att vara med dem och se på alla djuren. Naturligtvis blev det inte bara Skansen utan jag sprang en hel del på stan också. Det blev inte jättemycket shoppat men lite fick jag med mig hem.

I Stockholm upptäckte jag också att jag klarar av att vara ensam, och inte bara klarar av det. Det var riktigt skönt att vara ensam och känna lugnet. På tisdagkväll gick jag ut och käkade, drack lite vin och bara satt och tittade på folk. Livskvalitet!



 




RSS 2.0