slöa söndag

Det verkar stört omöjligt att komma iväg till stugan i år. Är det inte någon som är sjuk så är det dåligt väder. Idag är det dåligt väder som sätter stopp för för en tur. Nu sitter jag i soffan med datorn i knät istället. Jag känner mig helt oinspererad till att göra något vettigt. Jag ska åke till mamma och pappa och umgås och få middag lite senare men tills dess lär det inte bli många knop gjorda.

Hur ser eran söndag ut?



Ge mig sommar med sol bad och semester!!


Lördag

Nu har jag tvättat en maskin kläder och kört en diskmaskin. Jag har även bytt åt Smilla och dammsugit. Lite ordning och reda måste det vara. Nu ska jag strax gå ner på stan en liten sväng för att sedan ta bussen ut till ön. Idag är det familjefirande av kusin som fyllt år.

Vad hittar ni på idag?

Köpte ny lampa till sovrummet för ett tag sedan och här är den.


Äckliga getingar

Jag satt och åt och undrade vad det var för surrande, trodde att det var nåt ute eftersom jag hade fönstret lite öppet. Öppnade på persiennen och tittade ut, där fanns inget. Tittade sedan ner och så flera getingar som surrade mot rutan. Totalt släppte jag ut 6 stycken. Fy vad äckligt!! Jag hatar verkligen getingar. Misstänker att de byggt nåt bo under fönsterkarmen eller i närheten så de kommit in så. Mår fortfarande lite dåligt över det!

Fler än jag som hatar getingar?


Blommor utan getingar, ja tack!!


Balkongen

Under våren tog de bort våra gamla balkonger och monterade upp nya större inglasade balkonger och idag blev de helt klar då solskydden kom på plats. Nu blir det till att putsa alla fönster och göra i ordning så det blir fint.

Såhär se balkongen ut nu när den är på plats och utan piffning.


finaste blombuketten

Inte alla blommor framkallar allergi. Hittade den här bilden hemma hos mamma och pappa. Den är från en avslutning på kyrkskolan. Eftersom jag fick börja tidigare för jag skulle göra samma som Sara så fick mamma göra många sådana här fina dräkter.


Tröttöga

Allergin och förkylningen tar kål på mig. Hostan gör så att det känns som om jag snart kommer få upp lungorna och allergin gör att ögonen kliar, snuvan rinner, luften tar slut innan den nått till lungorna och så är jag galet trött. Jag brukar inte känna av allergin såhär mycket men det blev ju en björk explotion här i helgen när värmen kom så det är väl därför. Så nu har jag gnällt lite och ska lägga mig och vila.


Det här med sömnen

Jag väntar fortfarande på kallelse till sömnskolan så nu tänkte jag ta tag i det där själv. Jag har sett flera program om sömnstörning och läst en massa så nu ska jag testa själv om jag kan få till det. Nu tar jag en halv insomningstablett varje natt, alltså har jag halverat dosen men vill såklart kunna sova utan.

Ni kan väl hålla tummarna!!


Gör om gör rätt..

Vart tog helgen vägen? Jag hade nyss långhelg med fyra dagars ledighet framför mig. Igår var jag till Anna och fick mat, vin och trevligt sällskap. Just det sol fick jag oxå, i massor. Jag hade missat det där med solen tills Anna med bestämdhet sa att man inte fick vara inne när det var så fint väder och bums gav jag mig av på en prommis.

Helt otippat fick jag bakläxa av Anna, andra anna när det gäller kent listan. Jag får helt enkelt fortsätta lyssna med näsan i texten och fortsätta studera. Jag har redan insett att jag missat en låt. Vi får helt enkelt se listan som om den under arbete. Den ska vara helt färdig till juli då kent kommer till Gatufesten. Då ska jag minsann vara redo!


kent - playlist

Nu har jag suttit och försökt göra en lista med kents bästa låtar. Ja enligt mig då. Misstänker dock att jag eventuellt kommer få bakläxa av Anna för jag har säkert missat någon självklar låt. Klicka här om ni har spotify. Listan har dock ingen inbördes ordning utan jag har bara plockat på låtarna lite hur som helst.


 
 

 


Regntunga skyar

Nu har jag duschat och gjort rent i Smillas bur och vad som händer sedan vet jag inte. Boring, är vad det är. Men jag har bestämt mig för att hålla mig inne och kurera mig även idag för sen ska det väl vara okej och jag bör vara smittfri. Lilla pappsen har nedsatt immunförsvar så jag kan inte vara med dem när jag är krasslig, det är därför jag är extra noga med att bli frisk fort. Blir det stugan i morgon vill jag följa med jue.


Smilla gillar iaf när jag är hemma hela dagarna. Alltid nåt.


Låt oss resa någonstans, resa långt härifrån - Låt oss bli dom som försvann..

Nu ska jag strax fixa mat och det blir räkor för andra dagen i rad. Sara tipsade för ett tag sedan om varma räkor med vitlök och jag testade det igår och jäklar vad gott det var. Vitlök är ju även bra mot förkylningen så då det blir två flugor i en smäll. Jag har förövrigt supertråkigt här hemma i soffan. Men vad gör man inte för att bli frisk.

Fick i alla fall bekräftat från Linda att hon vill ha besök i sommar så nu kan jag ta och boka tågbiljetterna. Någon annan som vill ha främmande i slutet på juli - början på augusti?



Bild från första sommaren i stugan. Längtar galet mycket till sommaren nu!!


Vitaminer och varm dryck!

Det blev lite ändrade planer för helgen. Eftersom det inte är nåt fint väder blev det inte till att åka till stugan. Jag har dessutom dragit på mig en förkylning och har bestämt mig att för att se till att den försvinner. Jag har sovit i princip hela dagen så snart ska jag väl vara pigg.

Sitter och ser på The Tyra Banks Show och där är det en massa brudar som skulle göra vad som helst för att bli känd. Helt galet!




spelar det längre någon roll, jag orkar inte slåss, det är bortom min kontroll..

Nu är det helg!! Ska bli fantastiskt skönt att vara ledig i fyra dagar. Om det blir hyfsat väder imorgon blir det premiär tur till stugan. Det är städhelg och de flesta stugägare kommer upp och städar stugor, trädgårdar och strand. Vi träffas allihop och grillar och myser och hälsar vår och sommar välkommen.

Jag är helt inne i en kent period och just nu är det socker som spelas om och om igen.



 


mina tankar är så klara nu, alla frågetecken slätas ut..

Nu börjar jag bli trött på alla hantverkare som springer här. Det ska sotas och tydligen var det nåt med skorstenen här så de ska tillbaka, elektrikern ska ut med el på balkongen som även ska besiktigas och så ska gardiner upp. Okej, jag gillar att ha killar runt mig men det här börjar bli tröttsamt. Jag har ju Smilla som har fått sitta i buren flera dagar bara därför men idag fick hon vara lös och så skrev jag en lapp om att dörrarna måste hållas stängda. Verkar ha funkat bra iaf.

Nu ska jag vila lite och se om det blir promenad med Carina eller om jag får gå själv. Beror på hur länge hon är på middag.


Soffläge

Jaha, då har det gått en dag av den här veckan oxå. Jag tycker det känns mycket skönt med kortvecka! Det är ledigt på torsdag och på fredag har jag tagit semester. Nu börjar jag känna mig lite krasslig så idag blir det bara till att bädda ner sig i soffan och kurarera sig. Tänkte börja med lite glass, det borde väl vara bra för halsen.


Eventuellt måste jag ställa in joggningen imorgon om jag inte känner mig piggare då.


Fredagkväll

Det var en riktigt trevlig kväll igår och visst blev det några glas vin. Vi fick en jättegod buffé och så var det en trollkarl som var där och trollade. Jag är inte så förtjust i trollkarlar men han var riktigt duktig. Jag är galet trött idag men det var det värt. Vi tog en liten runda på stan efter vi lämnat jobbet. Nu blir det lite vila innan jag ska på vår konsert.


Otroligt vad roligt vissa saker kan vara, skrattade rätt ordentligt åt alla snyggingar. Angelica får vara med och bjuda på en bild.


Fyra nyanser av rosa

Nu ska jag strax ta och gå ner mot jobbet igen, ikväll blir det pensionsmiddag. Det jag funderar över är om jag ska skoja till det och dricka lite vin ikväll. Jag har druckit vatten på de flesta tillställningar jag varit på i år och är riktigt sugen på ett eller två glas vin. Det tål att tänkas på.

Jag kör som ni ser på rosa ikväll.


Den lilla gottegrisen har blivit stor

Det är tydligt att det här med fika är nåt som jag alltid gillat. Här kommer några gamla bildbevis på det.






Inte glömma akupuntören, inte glömma akupunktören..

Igår hade jag ett missat samtal på mobilen och det var min akupunktör som undrade vart jag var. Fasen jag var helt inställd på att det var idag jag skulle dit men det var det visst inte, tisdagen den 4:e stod det visst på lilla kortet. Jag kände att jag nästan började gråta för jag såg 600 kronor flyga iväg för ingenting. Jag tycker att 600 kronor är rätt mycket även om jag får behandlig. Då är de såklart värt det men det blir mycket pengar. Men jag fick en ny tid och när jag sa att jag skulle ta med pengar för den missade gången så behövde jag inte det. En gång är ingen gång! Jag blev så glad att jag nästan började gråta igen :) Nu ska jag dit halv fyra idag och det ska jag banne mig komma ihåg!! Jag ska fråga om han inte kan sätta en nål för minnet oxå.





Sidelake

Sådärja då har jag äntligen varit ute i joggigspåret igen. Vi blev en liten grupp men det är så bra med sällskap för att få lite draghjälp. Det blev två varv runt sjön 6,6 km men vi varvade joggningen med att promenera. Jag som promenerade till och från jobbet och till och från sjön har minsann fått mina steg idag, stegräknaren står på över 20 000 steg.

Fasen vad bra det känns nu!!



Bilden är från sidsjön fast tagen för någon vecka sedan, nu är det ingen is på sjön.

Du är drömmarna jag drömmer ibland

Idag är huvudvärken nästan borta och jag har varit på jobbet. Riktigt effektiv har jag dessutom varit. Jag har en ny strategi på jobbet, göra det som är minst roligt först så det är borta istället för att spara det tills tillfälle ges. Det är lättare att samla det på hög av någon anledning. Ny prioritesordning helt enkelt. Jag har nu gått upp i tid och ska jobba 50 procent denna månaden. Det känns bra att få börja jobba mer igen. Kommer bli toppen!


En ensam kvinna söker en man, svar till hjärtat talar sant

Idag blev det ingen bra dag. Jag hade jätteont i huvudet i natt och det höll i sig hela dagen. Någon migrän medicin hade jag inte heller hemma så pappa var snäll och åkte från ön och hämtade ut den till mig och kom hit. Efter två omgångar med medicin, mat och sömn kändes det mycket bättre. Ikväll tog jag en långprommis för att få lite luft och andas och det var toppen. Nu ska jag ta och sova igen så jag är helt pigg imorgon.




Vårbilder från en evighet sedan.

När jag var hos mamma och pappa idag fick pappa scanna in lite gamla bilder från när jag var liten. Det känns lite kul att ha några av dem i datorn oxå. Tror jag ska försöka scanna in lite fler när jag är där nästa gång.

Här kommer två gamla vårbilder!




Six Feet Under

Hela gårdagen gick åt att titta på tv. Jag drog i gång första säsongen av Six Feet Under på förmiddagen och sen blev jag kvar. Nu är den säsongen slut och jag har ingen fortstättning hemma. Som det ser ut nu får jag köpa den när det ramlar in mer pengar. Men den som väntar på något gott.. Serien var verkligen jättebra och har ni inte sett den tidigare så gör det.



RSS 2.0