Mammas dag

Idag fyller världens bästa mamma år! Och det ska såklart firas. Nu åker jag iväg och hämtar ut smörgåstårtorna för att sedan hinna hjälpa till att förbereda lite innan gästerna kommer.

Grattis på födeledagen älskade mamma!


Söndagen den 31 oktober 2010

Denna morgon är helt olik gårdagens. Idag sov jag mycket längre och är trött som om jag var på fest igår eller som om jag blivit överkörd av ett tåg. Jag hade iofs lite svårt att sova igår så jag somnade rätt sent. Nu sitter jag med en kopp kaffe och hoppas piggna till så att jag är lite mer på gång när det är dags att åka iväg och fira lilla mamma som fyller år idag.

Tack för den extra timmen man får idag för annars hade det blivit tight.


Dagarna på dagarna




Lördagen den 30 oktober 2010

Man vet att man vaknat lite väl tidigt när det bara är barnprogram som sänds på tvn. Men nu har jag tvätt i maskinen, Smilla har fått fint i buren och jag har lallat runt, surfat lite och är nu inne på min andra kopp kaffe. Hur härligt är det inte med en sådan morgon.

NU: Ropar maskinen att den är klar, dags att hänga kläder.

SEDAN: Hoppas på att fröken Anna vill åka ner på stan.

SENARE: Middag och mys på ön. Dags att hälsa på Mallan.

Hur ser eran lördag ut?


fredagkväll vilken härlig kväll

Nu är det fredag igen. Fantastiskt härligt! Ikväll blir det bara en lugn hemma kväll eftersom mitt tänkta sällskap har en förkyld liten kille hemma. Det blir dock rätt skönt eftersom det här är en vecka då det varit nåt i princip varje dag.

SNART: TV och fruktsallad

Nästa fredagkväll ska jag spendera med några av de här huliganerna då det är dags för återträffen.


Viktväktarna vecka 6

Nu var det länge sedan jag ägnade bloggen en tanke. Jag har inte haft tid och när jag väl haft det har jag varit för trött för att öppna datorn helt enkelt.

Tänkte avge veckans viktväktar rapport.

Nu har jag kört på i fem veckor och tycker att det går rätt bra. Visst har jag haft mina svackor när det känns trögt och tungt men det går alltid över. Jag har inte en enda vecka överstigit den budgeten jag har att äta så även om det känns tungt ibland har jag inte lagt det åt sidan och tänkt att, vad gör det det då. Jag planerar för alla festligheter och strukturerar om de måltider jag äter ute. Ber om sallad i stället för pommes och lite sånt. Allt går! Det känns även viktigt att just unna sig att äta gott ibland och dricka gott ibland för att det ska funka resten av livet.

Igår visade vågen:

- 0,6 kg

Det innebär en sammanlagd viktminskning på 4,3 kg. Och jag kan inte annat än vara nöjd med det.

 

 


Känner mig lurad

Igår var det tänkt att jag skulle ha en kväll med mina fina vänner och deras respektive. En fest som varit bokad sedan första dagen på semestern. Vi hade beställt mat, köpt dricka och tilltugg. Singstar var förberett. En kväll med massa trevligheter med andra ord! Jag vaknade med jordens migrän och blev liggandes hela dagen och kvällen istället. Igår var jag för dålig för att ens tycka att det var synd att jag inte kunde vara med. Idag känner jag mig lite ledsen och besviken för att jag inte fick vara med. Nu är det i och för sig länge sedan jag fick vara hemma från nåt sånt här skoj på grund av huvudvärk men det är inte mindre tråkigt för det.

Idag är jag piggare och har faktiskt gjort fint åt Smilla som har klagat flera dagar på att det varit stökigt i buren och så har jag dammsugit. Kanske nästäppan ger sig oxå.

Nu är det dock en kaffepaus för helt pigg är jag inte än så det får bli lite i omgångar men det ska bli skönt att få undan det värsta stöket.


Fredagsmys

Då är det äntligen fredag igen! Veckans absolut bästa dag. Huvudvärken har hållt sig ganska lugn idag så det får jag vara nöjd med. Ikväll ska jag bara sitta i soffan och känna lugnet. Det behövs verkligen städas här men det får bli morgondagens problem. Middagen ligger i magen och lite senare blir det fruktstund. Eventuellt även en liten ostbit.

Hur ser eran fredagkväll ut?


Huvudvärk

Min huvudvärk är ju så mycket bättre nu och jag är jätteglad för det. Idag fick jag dock gå hem från jobbet för inga tabletter hjälpte. Och tabletterna, ja de tar jag nästan aldrig nu för tiden utan bara någon gång ibland. Nu har jag sovit flera timmar och det börjar kännas bra men lär nog lägga mig snart igen för att vara helt pigg i morgon.




Viktväktarna vecka 5

Då har det gått fyra veckor sedan jag ställde mig på viktväktarnas våg för första gången. Den här veckan har jag varit borta och ätit och druckit gott men har även tränat en del så jag har hållt mig inom budget. Jag har faktiskt inte använt alla poäng som jag får använda. Nu kan jag känna att det börjar bli några fler jobbiga dagar med sötsug men det hör väl till att det går lite upp och ner.

Idag visade vågen:


- 0,3 kg


Det var ju inget toppen resultat men minus är minus och jag vet att jag inte kan förvänta mig bra veckor hela tiden. Jag har ju fakiskt tappat 3,7 kg på fyra veckor och det är ju toppen.


För att få nått att jämföra med:

   

  


I dont like it!

Idag när jag gick till jobbet mötte jag två bilar som var helt täckta i snö. De lär ha kommit från inlandet där det brukar vara lite kallare. Jag vill verkligen inte ha nån snö än! Jag har levt i förnekelse om att sommaren är slut så jag måste få smälta det här med att det är höst först innan vintern gör sitt intåg.

Någon fler som tycker att vintern kan vänta eller håller ni på att längta så ni blir galen?

Hur klantig kan man vara..

.. hur klantig som helst tydligen.

Fröken Johansson lyckades idag dra in armbågen stenhårt i en krok inne på toan. Jag skulle bara borsta bort några hårstrån från ryggen innan jag gick och och hur jag lyckades med konststycket att svepa runt med armen in i kroken på väggen vet jag inte. Jag har fortfarande riktigt ont men det börjar bli bättre, kom säkert åt någon nerv som börjar lunga ner sin nu.

Nu ska jag lägga mig i soffan och tycka liite synd om mig själv så är det säkert jättebra imorgon igen.


Viktväktarmat

Det är rätt många som frågar hur det går med viktväktarmaten och då blir mitt svar att jag inte äter någon särskild viktväktarmat. Jag äter "vanlig" mat men äter inte lika stora portioner och äter mer grönsaker än tidigare. Sedan var ju inte mitt problem att jag åt så dålig mat utan att jag åt för mycket och då särskilt av godsaker. Jag äter fortfarande godsaker och dricker vin men då med lite eftertanke. Jag väljer ut vissa saker vissa dagar. Som det brukar heta: man kan äta allt bara inte alltid.

 

 

Idag blev det köttfärssås till middag och eftersom jag ätit restauranglagad mat till lunch och inte har så jättemånga poäng kvar så blev det broccoli och blomkål till. Och ska jag vara ärlig så saknade jag inte pastan.


Helgen i Östersund

Nu är jag hemma igen efter en mysig helg i Östersund med mamma och pappa. Vi har haft det jättebra, ätit och druckit gott och bara umgåtts. Jag har dock varit rätt duktig och försökt äta bra i det stora hela. Det har självklart blivit god mat och vin och några chokladbitar men inget överdrivet av det goda. Jag körde faktiskt en timme på hotellets crosstrainer i går oxå och tog ett löppass ikväll när jag kom hem.

Nu sitter jag och dricker havtorns te i min nya mugg som jag fick av mamma i helgen. En mugg som är som gjord att dricka te ur. Har satt i mig två mackor av det förmodligen godaste brödet jag ätit. Det var marknad på torget i Östersund och jag köpte te, bröd, marmelad och ost. Så det hemmagjorda aprikosbrödet med getost på var galet gott.

TACK för en jättemysig helg mamma och pappa!!


Vin och åre choklad på rummet


La familia


Kvällsfikat


Underbara långhelg

Jag har redan gjort helg! Så skönt att vara ledig en extra dag ibland. Denna helg ska jag dessutom iväg på en liten trip. Om några timmar åker jag iväg till Östersund för en mysig och lugn helg. Det enda som jag gruvar mig lite för är det här med maten, det är ju så mycket svårare att hålla budget när det är äta ute som gäller. Jag får se till att äta mycket grönsaker och inte välja pommes och så vidare så går det säkert bra.

Vad roligt att ni gillar den nya desigen! Jag är såklart oxå jättenöjd, den känns verkligen som jag.

Nu vill jag att ni berättar vad ni ska pyssla med i helgen medan jag är borta.





Ny Design

Nu har jag äntligen fått en ny design! Eller jag hade ju ingen alls innan. Det känns mycket roligare när det är mer personligt. Supersnälla Erica har hjälp mig och jag är verkligen tacksam. För att vara en person som har 40 poäng datavetenskap i ryggen kan jag verkligen pinsamt lite om sånt. Kanske inte den bästa studieinvesteringen.

TACK Snälla!!


Viktväktarna vecka 4

Dags att avlägga veckans rapport. Nu har det gått tre veckor och jag börjar få ganska bra kläm på allt det här med ProPoints och allt som tillhör. Jag försöker vara noga och skriva ner det jag äter för att hålla koll på att jag inte har för stort intag. Denna vecka var det ju den stora festen som var min fasa. Och nej, jag höll nog inte budgeten fullt ut men eftersom jag sparat alla de poäng man får så tror jag inte att jag drog över så jättemycket. Sedan är en gång ingen katastrof när det stora hela sköts.

Idag var det dags för vågen igen och den visade:

- 0,9 kg

Jag är supernöjd med mitt resultat.
Summan av de 3 veckor som gått är:

- 3,4 kg

Nu när jag gått ner tre kilo fick jag även en guldstjärna :) Man får en sån för varje 3 kg man lyckas gå ner.

 

 

 


Något att se fram emot

Jag har redan bokat julbord. Förra veckan bestämde jag och Malin att vi ska åka till Högbo Bruk sista helgen i november, 1:a advent med andra ord. Vi får eftermiddagsfika när vi kommer ner och på kvällen blir det julbord. En natt blir vi borta och det ska bli jättemysigt. Det var länge sedan vi hade lite kompistid så det kommer bli toppen. Jag längtar redan!


Här åt vi oxå middag fast då var det första dagen på sommarsemestern.

Ett skepp kommer lastat, med mat

Idag när jag kom hem från jobbet var jag helt slut så det blev bara gröt till middag. Eftersom det inte är så passande i matlåda och eftersom jag inte ska lägga så mycket mer pengar på ute luncher denna månad så ställde jag mig och fixade några matlådor senare. Kycklingfilé med rotgrönsaker. De är sådana gånger jag känner mig mycket nöjd med mig själv.




Tre lådor blev det! Och att göra mat i ugn är så fantastiskt enkelt och gott blir det också.


Snabba Cash

Jag vet att jag skrivit om det förut men det här med Lyxfällan är otroligt. Ser en gammal repris nu och jag blir i vanlig ordning helt förundrad. Jag kan få dåligt samvete när jag handlat lite för mycket men det är ju trots allt för pengar jag har. Nu är det ett par som köpt bland annat en tv som blir dubbelt så dyr eftersom den är på kredit. 42 000 istället för 23 000 och de har ingen aning om att det blir så dyrt. Nu sitter jag ju här med en tjocktv men jag tänker ha den tills den slutar funka. Och när det är dags för en ny så ska den inte vara på kredit. Cash is king!



Bara för en dag

Idag var det min tur att vara modell för en dag. Det är rätt många som har testat på och om ni inte har gjort det så tycker jag ni ska ta chansen om ni får den. Att någon som är duktig fixar ens make up och sedan få byta om i rasslande fart mellan tagningarna var en upplevelse. Nu sitter jag här med värsta fest maken och vill inte tvätta bort den.


Disco

Så då har jag vaknat till! Igår var det en mycket trött Marie. Festen i fredags var riktigt rolig och de är helt fantastisk att ordna fester. Från början hade de sett till att ordna en lång kö och där de hade en inkastere som gick och plockade in folk. I vanlig ordning var det några som ingick i festligheterna och var extra utklädd, de kom i omgångar i limousiner och vi hade en egen vimmelfotograf som sprang utanför och fotade storheter som Rolling Stones, Sex Pistols, Rod Stewart m fl. Det roligaste av allt vara nästan att se de "vanliga" människorna som passerade utanför och undrade vad det var som pågick.

 


Det blev tyvärr lite dåligt med fotandet, förutom det gäng bilder jag tog på Mangnus.


Mycket av allt

Jag känner mig lite som en julgran men det blir fint det :)


Viktväktarna vecka 3

Jaha då har det gått ytterliggare en vecka. Det är när jag står där i kön på jobbet på väg till vågen som jag inser vad fort veckan har gått. Denna vecka innehöll inga utsvävningar alls och hela veckobonusen var oförbrukad. Jag har inte haft nåt jättesug efter godis, förutom igår då för då var det jobbigt på eftermiddagen.

Veckans resultat:

- 1,1 kg och det känns bra.




Sneakpeak

Nu är jag hyfsat klar med vad jag ska ha på mig på fredag. Det blir en svart klänning och silver leggings. Lite tema tanke med andra ord. När jag var på sisters och provade lite kläder rotade Mona fram ett par leggings från lagret då hon hörde vilket tema det är och 150 kr är väl leggingsen värd. 


En ensam kvinna söker en man, svar till hjärtat talar sant

Nu är det snart dags för mig att köpa en ny mobil. Jag har ingen aning om vilken jag ska köpa. Det finns alldeles för många att välja på och det känns nästan som vad jag än väljer så kommer det bli fel. Nu behöver jag er hjälp! Kom med tips! Vilken mobil ska jag köpa och varför och vilken ska jag inte köpa och varför.




Kaffestund har guld i mun

Nu sitter jag och väntar på att dagens första kopp kaffe ska bli klart. Gröten är redan i magen och diskmaskinen är i gång. Efter kaffet önskar jag att det ska infinna sig ett sug för att dra i gång städningen. Misstänker dock att det inte blir så utan att det bara är att köra på iaf.

Kaffet ropar nu att det är klart så det är bäst att rusa.


Studio 54

Jag har ju glömt att berätta att det är dags får den årliga festen på jobbet. Förra året var det filmgala som var temat och alla var klädda till tänderna. I år är det Studio 54 som gäller. Jag har fortfarande ingen aning om vad jag ska ha på mig. Det blir inte till att följa temat denna gång tror jag. Det är frivilligt och det känns lite sent att tänka ut nåt. Om någon har nåt bra tips som är enkelt att fixa så säg gärna till. Magnus Carlsson kommer förövrigt att förgylla kvällen med sång och säkert lite dans. Och eftersom det förmodligen inte finns en enda gaykille i Sverige som jag inte tycker är fin så kommer han även agera ögongodis för mig.


Frukost tips

Det här är för er som tycker om havregrynsgröt och kan tänka er en variant. 


 

 
Koka havregryn och russin. Mosa bananen och krydda på med kanel och rör ihop. Ta sedan tre msk keso och rör ihop den med bananmoset. När gröten har kokat klart så häller ni i den i röran och rör ihop alltsammans. Sedan är det bara att äta. Det låter superskumt jag vet, men det är supergott. Jag gillar inte att ha mjölk i gröt och med keso får man i sig lite protein och inte bara kolhydrater.

Våga prova!


Äntligen fredag!

Jag har nyss kommit hem från gymmet. Idag blev det biceps, triceps, axlar och mage. Det är verkligen alltid roligt att träna. Synd bara att det inte är lika roligt att ta sig för att träna. Men när man kört ett tag brukar det ge sig. Nu är det middag och sedan soffläge hela kvällen.





Middagen består av strimlad zuccini (iställetför pasta) tonfiskröra med tonfisk, röd lök, kidneybönor, kesella, salsasås, tomater och kryddor. Snabbt enkelt och bra.

 


RSS 2.0