Och jag sätter mitt hjärta på spel

En blick, ett leende är allt som krävs. Allt är logiskt, inget är logiskt. Jag spelar ett högt spel och är inte helt säker på att jag klarar att förlora insatsen. Att spela livets spel är inte lätt. Spelreglerna görs om efterhand och ingen vet hur det slutar. Det är en fin linje mellan lycka och katastrof. Fallet där emellan är milslångt. Men den som inte spelar kan heller inte vinna.

Somliga ljus brinner aldrig ut.


Viktig information

Nu var det ett tag sedan jag lämnade någon lägesrappprt angående vikten. Och faktiskt så beror det inte på att jag har börjat fuska eller slackat efter utan det har bara inte blivit av.

• Jag väger 1 kg mindre nu än innan jul.

• Träningsbyxorna som var tight, hänger.

• Mina "skinny" jeans går nu att knäppa. Jag kan inte ha dem och andas samtidig men de går att få igen.

• Jag får kommentarer om min viktmiskning av 2-4 personer varje dag.

• Jeansleggingsen som jag trodde var extra kort i grenen kan jag nu dra upp över magen, mycket längre än jag  önskar.

• Nu är det runt 8-9 kg som är borta.

Så, där har ni en liten sammanfattning i punktform. Nu har jag varit och styrketränat och känner mig så nöjd över att vara igång med träningen igen. Längtar tills jag börjar bygga upp lite styrka.

 


2010 - en återblick

När jag blickar bakåt och ser på vad som hänt under 2010 väljer jag att lämna rätt mycket där. Jag gick igenom en tuff tid under det första halvåret och det är inget jag vill minnas eller lägga mer energi på så det lämnar vi helt.
Jag väljer att komma ihåg det som var bra och som förgyllde mitt år.

sommarsemestern med egentid i Sthlm - skansen med Annas och Petras familj - veckan hon Linda i Malmö - dagarna i stugan, de jag spenderade själv och de som spenderades med familj och vänner - sol och bad - grillning hos Anna - Kent på gatufesten - 20 års firandet av vänskap - Roxette med Marie och Leif.

höstens singstar kvällar hos Anna - ost&vin hos Malin - middagar hos min älskade familj - att jobba heltid igen - att äntligen börja träna igen.

Högbo bruk med Malin - mera singstar hos Anna - Sthlm med Madde - Östersund med mamma och pappa - julfirande med bästa lilla släkten.

Sedan är det sånt som luncherna med tjejerna, att umgås med alla vänners barn, shoppingturer till Birsta och på stan, alla promenader med Carina och ja så mycket mer. Jag älskar min familj, min lilla släkt och mina vänner!! Tack för att ni finns!!

Jag mår så fantastiskt bra nu och är äntligen på banan igen. Ni anar inte hur skönt det är att hitta tillbaka till sig själv igen. Jag är starkare och friskare och gladare. Jag är Marie igen helt enkelt!



Gott Nytt Tränings År!

Nu har jag laddat kortet med 365 nya friska träningsdagar! Jag körde ett lätt styrkepass idag där jag körde genom hela kroppen. Jag brukar i vanliga fall dela upp träningen i olika muskelgrupper men nu när det var så länge sedan sist då tycker jag att det är ett bra sätt att väcka kroppen på.


Upp och hoppa!

Tänk att att nu börjar jag känna mig tillräckligt pigg för att börja smyga igång med träningen igen. Jag känner att cirkulationen i kroppen är obefintlig just nu. Sen har det såklart slinkit ner en helt del godsaker under helgen också som bör tränas bort men mest av allt längtar jag efter att få röra på mig igen.

Jag är ledig i morgon så det vore läge att ta ett pass då.
Nu snackar de om Nike på tv så det är väl läge att göra deras slogan. Just do it!



just picture it

Nu har jag bestämt mig. Jag ska köpa mig en systemkamera. Eftersom jag inte är någon hejjare på området vill jag ha tips från alla coucher out there som har nåt bra att komma med. Just nu är pengar inte nåt som jag har i mängder så det ska även sparas till denna kamera. Det bli alltså inte i den snaraste framtiden men sparandet börjar här och nu.

Jag behöver inte ha den allra värstaste men en som är bra.



just like a lemon tree

Body Shop kan det där med förpackningar. En av julklapparna var denna ask med lite blandade godsaker och den gillades kan jag lova.









Så var det jul, här i vårt hus

Jag hade en jättelugn och skön julafton. Var först förbi Malin och småtjejerna och sa god jul, det är verkligen nåt särskilt att se barns förväntan på julafton. Sedan väntade lunch och fika hos mamma och pappa. Innan vi gick upp till moster så såg jag mitt absoluta favorit program på jul - kan du vissla Johanna. Det handlar om två pojkar varav den ena söker reda på en morfar på ett ålderdomshem. Väldigt gulligt program.

Ja sen var det julmiddag och mys med familjen. Moster och kusin inräknat. Efter middagen kom tomten även till oss. Om man inte räknar i tomteår så hade vi nog en av sveriges äldsta tomtar. Han hade med sig många fina klappar till oss. Sedan kom kusins sambo och då fikade vi, igen. Mycket mat och fika blir det.

Med andra ord hade jag en jättefin och mysig julafton.




God Jul

Idag är det självaste julafton. Jag blir lika förvånad varje år att det går så snabbt. Min bästa julklapp i år är att jag är så på pass frisk att jag kan fira jul med familjen. När man har en liten pappa med nedsatt imunförsvar är det inte helt självklart. Om några timmar kommer min fina kusin och hämtar upp mig och då blir det till att åka ut till ön.

GOD JUL mina vänner! Vi hörs när vi hörs, i dessa tider vet man inte hur mycket tid som kommer läggas vid datorn.




Somliga ljus brinner aldrig ut

Det tar tid att slå in julklappar men nu är det gjort. Note to self: Nästa år, vänta inte tills kvällen innan och slå in alla klapparna. Jag tycker att det är rätt roligt att slå in paket men det kan bli för mycket av det goda. Jag har inte många att ge till men det blir ett gäng i alla fall.

Smilla hjälpte också till



NU: The Holiday


Eftersom jag ska på stan i morgon..

När jag såg den här väskan insåg jag att jag saknade den så den måste jag köpa. Som ni vet kan man inte få för många väskor. Den här är från Lindex och kostar endast 149 kr. Finns även i svart.


Dan före dan före dopparedan

Nu är det en dag kvar att jobba innan det är några dagars ledighet. Jag är ledig på måndag också, så det blir fyra dagar där först och sedan är jag ledig efter nyår och då är det tio dagars ledighet. Ni anar inte hur jag längtar. Det är verkligen galet mycket på jobbet nu så det skulle gå att jobba dygnet runt och fortfarande ha mycket att göra. Jag tycker mycket jobb är bra men känner att det kommer behövas vila nu.

Smart som jag är skulle jag prova det nya godiset och var lite väl glupsk. Tror det är bra om smeten hinner svalna först. Nu har jag en blåsa längst ner vid tandraden. Så kan det gå. Det blev sött men gott.




Horoskop 2011

"Du utlovas ett underbart år, möjligen ditt bästa någonsin.."

I ELLE´s Astro för 2011 utlovas alltså det bästa året ever. Det mina vänner ser jag fram emot! Make it happend.





Chokladfudge

Nu har jag gjort en omgång med fudge. De blev inte lika bra som Malins men de är klart godkända. Smaken är jag nöjd med men de blev lite för hårda så det gick inte att skära fina bitar. Jag hade tänkt gjort fint och slå in dem i papper men de är lite för spretiga för det. Det var inga krångligheter och det gillas. Tror jag ska prova skära dem lite tidigare nästa gång.

Om någon vill prova så är receptet:

3 dl grädde
3 dl råsocker
1 msk ljus sirap
1 msk margarin
3 msk kakao

Grädden, socker, sirap och margarin ska kokas i en kastrull i 35-40min. Rör om lite då och då. Kulprov görs för att se om den är klar. När kulprovet är gjort ska kakaon röras i. Jag rörde ganska kraftigt och en liten stund för att det skulle blandas ordentligt.


Koka, koka


Tomten tittar på medan smeten torkar


Färdiga!

Visst ser de rätt goda ut, trots att de är kantiga!?


Tidningstipset

Varje gång jag köper ett lösnummer av en tidning tänker jag att det är sista gången för nu ska jag ta det erbjudandet som finns med i tidningen. Sen glömmer jag det och så blir det ett nytt lösnummer. Det blir ju så mycket dyrare så. Dumt! Denna gång ska jag se till att få iväg lilla lappen med prenumeration. Nu får man 6 nummer av ELLE och sen får man 3 nummer av antingen ELLE Interiör, ELLE mat&vin eller Café. Toppen! Det blir 9 nummer för endast 149 kronor.

Nu är frågan, blir det Interiör eller Mat&Vin.



Ett litet tips såhär på söndagkväll

Jag hittade igår efter att ha läst Alex Schulmans blogg Filip och Fredriks Podcast. De kör alltså ett radioprogram som endast går att ladda ner som podcast. Jag har bara lyssnat på ett program hitills men måste säga att det programmet var riktigt underhållande. Om du som jag helt har missat detta tycker jag absolut att det är värt att kolla upp, ladda ner och lyssna. Jag som för övrigt tycker att podcasts är bland det bästa som finns. Varje kväll somnar jag till någon nerladdad dokumentär.



Nu låter jag snön fortsätta falla och ta och lägger mig.

Ask me

Eftersom jag inte har visat något från Stockholms shoppingen är det kanske dags att jag gör det. Jag hittade tack vare Eleonore en jättemysig inredningsbutik med massa ljuslyktor och annat fint. 

Jag hittade bland annat den här asken där några av mina smycken nu ska få bo.




Lights will guide you home

Igår såg jag en film på tv, Välkommen till familjen tror jag den hette. Jag har sett den förut men kände mig så vansinningt ensam efter att jag sett den igår. I slutet av filmen samlas alla för att fira jul och det är första julen efter att mamman i familjen har gått bort och man ser att de såklart saknar henne. Men de har varandra, sina respekivte, en drös med syskon och syskonbarn och även om de är ledsen så är de inte ensam. Det slog mig då att jag kan bli en sån som blir helt ensam på julafton. Nu har jag både mamma och pappa kvar och jag hoppas på att de lever många många år till. Men jag har inga syskon att luta mig mot när det är dags. Inte heller har jag någon sambo att förlita mig på. Ensam! Jag tänker inte jätteofta på det här och det är inte nåt jag bekymmrar mig för varje dag men ibland slår det mig hur sårbar man blir när familjen är liten. Hur fort det kan gå att bli helt ensam och då självklart inte bara på jul. Vår släkt är väldigt liten och det är inte många i den som är under 70 år. Självklart planerar jag inte att vara ensam resten av livet men det är inte jättelätt att hitta mannen i sitt liv. Men vem vet hur det ser ut nästa jul.

Jag har varit sjuk alldeles för länge och har haft mycket tid över att tänka.


Lördagsfest, avslagen julmust light

Händer inte mycket här i bloggen just nu. Speglar mitt liv rätt bra faktiskt. Jag är sjuk igen och ligger hemma. Det blir inte så mycket att skriva om då. Tror att jag stannade hemma i tid denna gång i alla fall så nu ska det väl inte bli lika långvarit som sist.  Eller sist och sist det hann ju inte helt gå över. Eftersom jag missade pappas födelsedag på grund av detta hoppas jag nu på att vara pigg till jul. Bitter, inte jag inte..

Som ni märker är det lika bra att jag tar mitt dåliga humör och låter bloggen vara tills jag snäppt upp mig lite. Vem vet, det blir kanske redan i morgon. I morgon är ju en annan dag.

Jag ska i alla fall se finalen av Robinsson ikväll. Håller inte på någon speciell eftersom jag inte följt programmet i år. Men eftersom Sundsvallspojken fortfarande är kvar så hejjar jag på honom. Som jag såg på stan häromdagen by the way.




Tredje Advent

Jag vill ha längre helger! Nu är det söndag igen och det skulle sitta fint att få vara ledig ytterliggare en dag sedan. Om några timmar ska jag åka ut till ön och fika hos mamma och pappa och sedan blir det godisbakning hos Malin. Apprå på mamma och pappa så är det fyra veckar sedan jag träffade dem sist. Alldeles för länge sedan om ni frågar mig. Det tackar jag förkylningen för. Den som för övrigt inte har gett sig helt men jag smittar i alla fall inte. Men träna, jag vill träna! Kanske i slutet på denna vecka. Håll tummarna.


Du gör min dag

Ibland gör sig dåtiden påmind. Saker som har hänt kommer tillbaka till en när man minst anar. Man märker att vissa hål i hjärtat inte riktigt har läkt. Jag vet inte ens om jag vill att dessa hål ska läka, det betyder kanske att man har glömt. Och vissa saker vill jag verkligen inte glömma! Det du gjorde för mig betyder fortfarande så mycket för mig, du plockade upp mig på ett sätt som ingen annan någonsin har gjort och det kommer jag alltid vara tacksam för.

Just nu är dåtiden i nutid och jag kan inte låta bli att tänka på en framtid.

Lördagsmys

Jag har precis rört ihop lite lördagsgott.

2 äggvitor
1 msk socker
2 msk kakao


Äggvitor och socker som är vispat


Klart att äta

 


It Takes A Fool To Remain Sane

Hur länge kan en förkylning sitta i egentligen - tydligen hur länge som helst. Jag börjar bli riktigt less nu kan jag säga. Jag har plågat mig med att läsa en massa träningsbloggar. Och jag menar verkligen plågat mig för jag är så otroligt träningssugen nu! Träning finns dock inte på världskartan för jag har nog med att orka jobba och göra de där måstena. Städning och annat hemmafix ligger fortfarande efter. Undra om julen kan vänta lite så jag hinner med mig.




Stockholmstips

På måndag åker jag och en kompis till stockholm på en liten trip. Det ska förhoppningsvis handlas lite julklappar men det ska även bara mysas på. Ni vet bo på hotell, äta god mat, dricka lite vin och känna den där härliga ledighetskänslan. Nu skulle jag vilja ha tips på lite bra och roliga affärer och matstället. Gärna något bra sushi ställe. Inga dyra ställen bara, det är inte alltför mycket pengar som ska brännas.


Viktväktarna vecka 11

Idag kändes det inte alls bra inför vägningen. Jag har varit sjuk så länge och det känns lite som om kroppen inte är i fas. Jag var borta och åt julbord med de godsaker som det innebär. Men det gick fint i alla fall. Det var så skönt att se att det inte hade påverkat nedgången. Jag tror dock att jag fått in ett rätt bra tänk nu. Julbord och andra tillställningar betyder inte äta i massor. Det är val som görs hela tiden för att det ska bli så bra som möjligt. Jag äter gott inom rimliga gränser och känner inte att jag avstår från något.

Idag visade vågen:

- 0,9 kg

Sammanlagt är jag nu uppe i 7,5 kg. Nu börjar det bli rätt mycket och det börjar kännas ordentligt på kroppen även om jag har några kilon kvar. Jag tycker själv inte att jag ser så stor skillnad men får höra från andra att det syns så då litar jag på det. Full fart framåt!




RSS 2.0